Składniki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
6 sztuk
40 dekagramów
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, odetnij trzonki, a kapelusze pokrój w plastry.
Krok 2
Skrop grzyby sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą. Odstaw je na godzinę.
Krok 3
Przed samym podaniem sałatki wymieszaj grzyby z krewetkami i wyłóż sałatkę na liście sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej