Sałatka z pieczarek z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

6 sztuk

40 dekagramów

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, odetnij trzonki, a kapelusze pokrój w plastry.

Krok 2

Skrop grzyby sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą. Odstaw je na godzinę.

Krok 3

Przed samym podaniem sałatki wymieszaj grzyby z krewetkami i wyłóż sałatkę na liście sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bigos
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej