Sałatka z pieczarek z krewetkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 dekagramów

6 łyżek

2 łyżki

6 sztuk

40 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, odetnij trzonki, a kapelusze pokrój w plastry.

Krok 1

Skrop grzyby sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą. Odstaw je na godzinę.

Krok 1

Przed samym podaniem sałatki wymieszaj grzyby z krewetkami i wyłóż sałatkę na liście sałaty.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej