Sałatka z pieczarek z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

6 sztuk

40 dekagramów

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, odetnij trzonki, a kapelusze pokrój w plastry.

Krok 2

Skrop grzyby sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą. Odstaw je na godzinę.

Krok 3

Przed samym podaniem sałatki wymieszaj grzyby z krewetkami i wyłóż sałatkę na liście sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej