Krewetki z pomidorami i winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pomidorami i winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

200 mililitrów

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj, usuń żyłkę i odsącz.

Krok 2

Pomidory rozgnieć widelcem, a czosnek posiekaj

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i przyrumień.

Krok 4

Dodaj pomidory, wino oraz czosnek i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą, aby sos zagęścić.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podawaj z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej