
Składniki
100 mililitrów
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 sztuki
200 mililitrów
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj, usuń żyłkę i odsącz.
Krok 2
Pomidory rozgnieć widelcem, a czosnek posiekaj
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i przyrumień.
Krok 4
Dodaj pomidory, wino oraz czosnek i gotuj przez 15 minut.
Krok 5
Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą, aby sos zagęścić.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i podawaj z białym pieczywem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej