Krewetki z pomidorami i winem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 mililitrów

700 gramów

2 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

100 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj, usuń żyłkę i odsącz.

Krok 1

Pomidory rozgnieć widelcem, a czosnek posiekaj

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i przyrumień.

Krok 1

Dodaj pomidory, wino oraz czosnek i gotuj przez 15 minut.

Krok 1

Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą, aby sos zagęścić.

Krok 1

Wszystko wymieszaj i podawaj z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej