Krewetki z pomidorami i winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pomidorami i winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

200 mililitrów

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj, usuń żyłkę i odsącz.

Krok 2

Pomidory rozgnieć widelcem, a czosnek posiekaj

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i przyrumień.

Krok 4

Dodaj pomidory, wino oraz czosnek i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą, aby sos zagęścić.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podawaj z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej