Krewetki z pomidorami i winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pomidorami i winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

200 mililitrów

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj, usuń żyłkę i odsącz.

Krok 2

Pomidory rozgnieć widelcem, a czosnek posiekaj

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i przyrumień.

Krok 4

Dodaj pomidory, wino oraz czosnek i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą, aby sos zagęścić.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podawaj z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pomidorami i winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto marmurkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej