Składniki
100 mililitrów
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 sztuki
200 mililitrów
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj, usuń żyłkę i odsącz.
Krok 2
Pomidory rozgnieć widelcem, a czosnek posiekaj
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i przyrumień.
Krok 4
Dodaj pomidory, wino oraz czosnek i gotuj przez 15 minut.
Krok 5
Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą, aby sos zagęścić.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i podawaj z białym pieczywem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej