Sklarowane masło Ghee przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sklarowane masło Ghee

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ghee, które nie pali się podczas smażenia w wysokich temperaturach, możesz przyrządzić w domu. Do rondelka wrzuć zwykłe masło i stop je.

Krok 2

Podgrzewaj ok. 40 minut i nie dopuść do zagotowania. Płyn w tym czasie powinien odparować, a zanieczyszczenia opaść na dół.

Krok 3

Masło przecedź przez kilka warstw gazy i odstaw do ostygnięcia. Masło możesz przechowywać w lodówce nawet przez rok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sklarowane masło Ghee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sklarowane masło Ghee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sklarowane masło Ghee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sklarowane masło Ghee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sklarowane masło Ghee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sklarowane masło Ghee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sklarowane masło Ghee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sklarowane masło Ghee - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej