Wątróbki z rzepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbki z rzepą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki podsmaż na oliwie i drobno posiekaj, a następnie utrzyj w misie na masę.

Krok 2

Rzepę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych otworach.

Krok 3

Rzepę wymieszaj z pastą z wątróbek.

Krok 4

Dopraw solą i wlej oliwę. Ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej