
Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
200 mililitrów
80 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane w mundurkach i ostudzone ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Jabłka pokrój w kostkę, dodaj groszek, posiekaną zieleninę. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, odstaw na 5 minut.
Krok 4
Następnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem. Podawaj udekorowane zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej