
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
8 łyżeczek
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozetrzeć z olejem kostkę rosołową.

Krok 2
Natrzeć nią dokładnie pierś z kurczaka. Zostawić na 30 minut by mięso przeszło marynatą.

Krok 3
Usmażyć na rumiano na patelni grillowej. Odłożyć by ostygła i pokroić w cienkie plasterki na ukos.

Krok 4
Przygotować składniki (pokroić pomidory i ogórek) - podzielić na 2 części do każdych 3 kromek chleba. Rozkruszyć kostkę czosnkową. Robimy 2 porcje: Pierwszą kromkę chleba tostowego posmarować majonezem.

Krok 5
Ułożyć na nim plastry pieczonej piersi kurczaka.

Krok 6
Ułożyć plastry pomidora, ogórka, zieleninę - posypać rozkruszoną kostką czosnkową i posypać pieprzem. Przykryć posmarowaną (od spodu majonezem kromką chleba tostowego).

Krok 7
Powtórzyć wszystko od nowa. Znów posmarować wierzchnią warstwę chleba majonezem - ułożyć pokrojone mięso z piersi kurczaka - posmarować majonezem - nałożyć plastry pomidora, ogórka, zieleninę - posypać kostką czosnkową i popieprzyć. Trzecią kromkę posmarować lekko majonezem i posmarowaniem przykryć nią kanapkę z góry. Kanapkę przekroić na 2 trójkąty. Proponuje podawać w towarzystwie dodatków takich jak pikle, soki warzywne do popicia, sałatki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej