
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
8 łyżeczek
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozetrzeć z olejem kostkę rosołową.

Krok 2
Natrzeć nią dokładnie pierś z kurczaka. Zostawić na 30 minut by mięso przeszło marynatą.

Krok 3
Usmażyć na rumiano na patelni grillowej. Odłożyć by ostygła i pokroić w cienkie plasterki na ukos.

Krok 4
Przygotować składniki (pokroić pomidory i ogórek) - podzielić na 2 części do każdych 3 kromek chleba. Rozkruszyć kostkę czosnkową. Robimy 2 porcje: Pierwszą kromkę chleba tostowego posmarować majonezem.

Krok 5
Ułożyć na nim plastry pieczonej piersi kurczaka.

Krok 6
Ułożyć plastry pomidora, ogórka, zieleninę - posypać rozkruszoną kostką czosnkową i posypać pieprzem. Przykryć posmarowaną (od spodu majonezem kromką chleba tostowego).

Krok 7
Powtórzyć wszystko od nowa. Znów posmarować wierzchnią warstwę chleba majonezem - ułożyć pokrojone mięso z piersi kurczaka - posmarować majonezem - nałożyć plastry pomidora, ogórka, zieleninę - posypać kostką czosnkową i popieprzyć. Trzecią kromkę posmarować lekko majonezem i posmarowaniem przykryć nią kanapkę z góry. Kanapkę przekroić na 2 trójkąty. Proponuje podawać w towarzystwie dodatków takich jak pikle, soki warzywne do popicia, sałatki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej