
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
8 łyżeczek
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozetrzeć z olejem kostkę rosołową.

Krok 2
Natrzeć nią dokładnie pierś z kurczaka. Zostawić na 30 minut by mięso przeszło marynatą.

Krok 3
Usmażyć na rumiano na patelni grillowej. Odłożyć by ostygła i pokroić w cienkie plasterki na ukos.

Krok 4
Przygotować składniki (pokroić pomidory i ogórek) - podzielić na 2 części do każdych 3 kromek chleba. Rozkruszyć kostkę czosnkową. Robimy 2 porcje: Pierwszą kromkę chleba tostowego posmarować majonezem.

Krok 5
Ułożyć na nim plastry pieczonej piersi kurczaka.

Krok 6
Ułożyć plastry pomidora, ogórka, zieleninę - posypać rozkruszoną kostką czosnkową i posypać pieprzem. Przykryć posmarowaną (od spodu majonezem kromką chleba tostowego).

Krok 7
Powtórzyć wszystko od nowa. Znów posmarować wierzchnią warstwę chleba majonezem - ułożyć pokrojone mięso z piersi kurczaka - posmarować majonezem - nałożyć plastry pomidora, ogórka, zieleninę - posypać kostką czosnkową i popieprzyć. Trzecią kromkę posmarować lekko majonezem i posmarowaniem przykryć nią kanapkę z góry. Kanapkę przekroić na 2 trójkąty. Proponuje podawać w towarzystwie dodatków takich jak pikle, soki warzywne do popicia, sałatki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej