Składniki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na wstępie przygotowuje warzywa. Kroje je w paseczki i daje na patelnie, gdzie podlewam je rozpuszczonym bulionem z rosołku Winiary. Tak przygotowane warzywa doprawiam pieprzem i podgotowuje, aby stały się miękkie.
Krok 2
W tym samym czasie stawiam wodę na ryż. Do wody dodaje łyżkę oleju i szczyptę soli. Następnie zajmuje się mięskiem. Po opłukaniu kotletów daje je na patelnie, na której wcześniej dałam olej. Przyprawiam wedle uznania czyli papryka słodka, ostra, przyprawa kebab, kroje czosnek i układam na mięsie. Kruszę około 1/2 rosołku Winiary na mięso i podlewam odrobiną wody. Tak przygotowane mięso duszę.
Krok 3
Wszystko jest gotowe po około 40 minutach. Warzywa miękkie i ryż ugotowany łączę razem i wykładam na talerz. Jeszcze tylko mięsko i obiadek gotowy. Smacznego!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej