
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na wstępie przygotowuje warzywa. Kroje je w paseczki i daje na patelnie, gdzie podlewam je rozpuszczonym bulionem z rosołku Winiary. Tak przygotowane warzywa doprawiam pieprzem i podgotowuje, aby stały się miękkie.
Krok 2
W tym samym czasie stawiam wodę na ryż. Do wody dodaje łyżkę oleju i szczyptę soli. Następnie zajmuje się mięskiem. Po opłukaniu kotletów daje je na patelnie, na której wcześniej dałam olej. Przyprawiam wedle uznania czyli papryka słodka, ostra, przyprawa kebab, kroje czosnek i układam na mięsie. Kruszę około 1/2 rosołku Winiary na mięso i podlewam odrobiną wody. Tak przygotowane mięso duszę.
Krok 3
Wszystko jest gotowe po około 40 minutach. Warzywa miękkie i ryż ugotowany łączę razem i wykładam na talerz. Jeszcze tylko mięsko i obiadek gotowy. Smacznego!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej