Schabowy z ryżem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy z ryżem i warzywami

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wstępie przygotowuje warzywa. Kroje je w paseczki i daje na patelnie, gdzie podlewam je rozpuszczonym bulionem z rosołku Winiary. Tak przygotowane warzywa doprawiam pieprzem i podgotowuje, aby stały się miękkie.

Krok 2

W tym samym czasie stawiam wodę na ryż. Do wody dodaje łyżkę oleju i szczyptę soli. Następnie zajmuje się mięskiem. Po opłukaniu kotletów daje je na patelnie, na której wcześniej dałam olej. Przyprawiam wedle uznania czyli papryka słodka, ostra, przyprawa kebab, kroje czosnek i układam na mięsie. Kruszę około 1/2 rosołku Winiary na mięso i podlewam odrobiną wody. Tak przygotowane mięso duszę.

Krok 3

Wszystko jest gotowe po około 40 minutach. Warzywa miękkie i ryż ugotowany łączę razem i wykładam na talerz. Jeszcze tylko mięsko i obiadek gotowy. Smacznego!

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy z ryżem i warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy z ryżem i warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy z ryżem i warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy z ryżem i warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy z ryżem i warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy z ryżem i warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy z ryżem i warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy z ryżem i warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej