
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na wstępie przygotowuje warzywa. Kroje je w paseczki i daje na patelnie, gdzie podlewam je rozpuszczonym bulionem z rosołku Winiary. Tak przygotowane warzywa doprawiam pieprzem i podgotowuje, aby stały się miękkie.
Krok 2
W tym samym czasie stawiam wodę na ryż. Do wody dodaje łyżkę oleju i szczyptę soli. Następnie zajmuje się mięskiem. Po opłukaniu kotletów daje je na patelnie, na której wcześniej dałam olej. Przyprawiam wedle uznania czyli papryka słodka, ostra, przyprawa kebab, kroje czosnek i układam na mięsie. Kruszę około 1/2 rosołku Winiary na mięso i podlewam odrobiną wody. Tak przygotowane mięso duszę.
Krok 3
Wszystko jest gotowe po około 40 minutach. Warzywa miękkie i ryż ugotowany łączę razem i wykładam na talerz. Jeszcze tylko mięsko i obiadek gotowy. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej