Sernik

Autor: Szoonix Szoonix

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 litr

1 opakowanie

1 opakowanie

8 sztuk

1.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno.

Krok 2

Ser zmieszać z budyniem,cukrem,serfixem,żółtkami,śmietaną i zapachem.

Krok 3

Wszystko wymieszać ubijając. Dodać do masy jajecznej ubite białka,wymieszać delikatnie łyżką.

Krok 4

Ciasto wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną mąką/bułką tartą blaszę.

Krok 5

Piec ok.1 godz w 180'C

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej