Sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik

Autor: Szoonix Szoonix

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

8 sztuk

1 litr

1.5 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno.

Krok 2

Ser zmieszać z budyniem,cukrem,serfixem,żółtkami,śmietaną i zapachem.

Krok 3

Wszystko wymieszać ubijając. Dodać do masy jajecznej ubite białka,wymieszać delikatnie łyżką.

Krok 4

Ciasto wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną mąką/bułką tartą blaszę.

Krok 5

Piec ok.1 godz w 180'C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik z żurawiną
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej