
Składniki
1 kilogram
8 sztuk
1 litr
1.5 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na sztywno.
Krok 2
Ser zmieszać z budyniem,cukrem,serfixem,żółtkami,śmietaną i zapachem.
Krok 3
Wszystko wymieszać ubijając. Dodać do masy jajecznej ubite białka,wymieszać delikatnie łyżką.
Krok 4
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną masłem i posypaną mąką/bułką tartą blaszę.
Krok 5
Piec ok.1 godz w 180'C
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej