Sezamowy kurczak stir fry

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój szczypiorek w krążki a paprykę, groszek i kurczaka w paski. Czosnek zmiażdż. Zmieszaj groszek, imbir, paprykę oraz czosnek.

Krok 2

W osobnej misce zmieszaj sos sojowy, miód oraz sezam aby powstał sos.

Krok 4

Na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmaż warzywa podlewając je odrobiną wody.

Krok 3

Posyp kurczaka przyprawą Knorr i usmaż na złoto. Wyciągnij go z patelni i odstaw.

Krok 5

Teraz dodaj kurczaka oraz sos i smaż jeszcze przez chwilę. Serwuj z wcześniej ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej