
Składniki
1 łyżka
0.5 kilograma
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój szczypiorek w krążki a paprykę, groszek i kurczaka w paski. Czosnek zmiażdż. Zmieszaj groszek, imbir, paprykę oraz czosnek.
Krok 2
W osobnej misce zmieszaj sos sojowy, miód oraz sezam aby powstał sos.
Krok 4
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmaż warzywa podlewając je odrobiną wody.
Krok 3
Posyp kurczaka przyprawą Knorr i usmaż na złoto. Wyciągnij go z patelni i odstaw.
Krok 5
Teraz dodaj kurczaka oraz sos i smaż jeszcze przez chwilę. Serwuj z wcześniej ugotowanym makaronem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej