Sezamowy kurczak stir fry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowy kurczak stir fry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój szczypiorek w krążki a paprykę, groszek i kurczaka w paski. Czosnek zmiażdż. Zmieszaj groszek, imbir, paprykę oraz czosnek.

Krok 2

W osobnej misce zmieszaj sos sojowy, miód oraz sezam aby powstał sos.

Krok 4

Na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmaż warzywa podlewając je odrobiną wody.

Krok 3

Posyp kurczaka przyprawą Knorr i usmaż na złoto. Wyciągnij go z patelni i odstaw.

Krok 5

Teraz dodaj kurczaka oraz sos i smaż jeszcze przez chwilę. Serwuj z wcześniej ugotowanym makaronem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
43 osoby oglądają przepis:
Chłodnik litewski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej