
Składniki
1 łyżka
0.5 kilograma
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój szczypiorek w krążki a paprykę, groszek i kurczaka w paski. Czosnek zmiażdż. Zmieszaj groszek, imbir, paprykę oraz czosnek.
Krok 2
W osobnej misce zmieszaj sos sojowy, miód oraz sezam aby powstał sos.
Krok 4
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmaż warzywa podlewając je odrobiną wody.
Krok 3
Posyp kurczaka przyprawą Knorr i usmaż na złoto. Wyciągnij go z patelni i odstaw.
Krok 5
Teraz dodaj kurczaka oraz sos i smaż jeszcze przez chwilę. Serwuj z wcześniej ugotowanym makaronem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























