Sezamowy kurczak stir fry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowy kurczak stir fry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 kilograma

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój szczypiorek w krążki a paprykę, groszek i kurczaka w paski. Czosnek zmiażdż. Zmieszaj groszek, imbir, paprykę oraz czosnek.

Krok 2

W osobnej misce zmieszaj sos sojowy, miód oraz sezam aby powstał sos.

Krok 4

Na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmaż warzywa podlewając je odrobiną wody.

Krok 3

Posyp kurczaka przyprawą Knorr i usmaż na złoto. Wyciągnij go z patelni i odstaw.

Krok 5

Teraz dodaj kurczaka oraz sos i smaż jeszcze przez chwilę. Serwuj z wcześniej ugotowanym makaronem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowy kurczak stir fry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grillowany kurczak w curry
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej