Skubaniec z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 opakowanie

5 sztuk

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka z mąką, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i Kasią posiekać, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części.

Krok 2

Do jednej części dodać kakao.

Krok 3

Na blachę wyłóż jasne ciasto, daj jabłka starte na tarce.

Krok 4

Z białek i cukru ubij bardzo sztywną pianę, wsyp kisiel w proszku, delikatnie zamieszaj. Wyłóż pianę na jabłka.

Krok 5

Z ciemnego ciasta zeskubuj kawałki i posypuj nimi pianę.

Krok 6

Piecz 40 min. w temp. 160 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skubaniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skubaniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skubaniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skubaniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skubaniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skubaniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skubaniec z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Uśmiech teściowej
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej