Śledzie w majonezie z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w majonezie z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

0.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ze śledzia umyj i pokrój.

Krok 2

Pory obierz, umyj i pokrój w krążki. Włóż na sito i przelej wrzątkiem.

Krok 3

Śledzie przełóż do miski razem z porami i dodaj ziarenka pieprzu. Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw solą, pieprzem i curry. Polej przygotowanym sosem śledzie i odstaw na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w majonezie z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej