Słodka pietruszka z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka pietruszka z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

8 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło i dodaj cukier. Gotuj do momentu aż powstanie gładka masa.

Krok 2

Pietruszkę umyj, obierz i pokrój w grube paski. Dodaj do masy cukrowej i wymieszaj.

Krok 3

Owiń w folię aluminiową i piecz na rozgrzanym ruszcie przez 25 minut do chwili, gdy pietruszka będzie rumiana.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej