Słodka pietruszka z masłem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka pietruszka z masłem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

8 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło i dodaj cukier. Gotuj do momentu aż powstanie gładka masa.

Krok 2

Pietruszkę umyj, obierz i pokrój w grube paski. Dodaj do masy cukrowej i wymieszaj.

Krok 3

Owiń w folię aluminiową i piecz na rozgrzanym ruszcie przez 25 minut do chwili, gdy pietruszka będzie rumiana.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka pietruszka z masłem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej