Składniki
2 łyżki
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop masło i dodaj cukier. Gotuj do momentu aż powstanie gładka masa.
Krok 2
Pietruszkę umyj, obierz i pokrój w grube paski. Dodaj do masy cukrowej i wymieszaj.
Krok 3
Owiń w folię aluminiową i piecz na rozgrzanym ruszcie przez 25 minut do chwili, gdy pietruszka będzie rumiana.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej