
Składniki
2 łyżki
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop masło i dodaj cukier. Gotuj do momentu aż powstanie gładka masa.
Krok 2
Pietruszkę umyj, obierz i pokrój w grube paski. Dodaj do masy cukrowej i wymieszaj.
Krok 3
Owiń w folię aluminiową i piecz na rozgrzanym ruszcie przez 25 minut do chwili, gdy pietruszka będzie rumiana.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej