
Składniki
2 łyżki
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop masło i dodaj cukier. Gotuj do momentu aż powstanie gładka masa.
Krok 2
Pietruszkę umyj, obierz i pokrój w grube paski. Dodaj do masy cukrowej i wymieszaj.
Krok 3
Owiń w folię aluminiową i piecz na rozgrzanym ruszcie przez 25 minut do chwili, gdy pietruszka będzie rumiana.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej