Słodkie paluchy Churros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie paluchy Churros

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

1.5 litra

1 szklanka

null

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Wodę zagotuj razem ze szczyptą soli i dodaj mąkę, mieszaj energicznie do uzyskania jednolitej masy. Zestaw z kuchenki, ostudź.

Krok 3

Przełóż ciasto do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskaj na rozgrzany olej długie paluchy.

Krok 4

Smaż przez kilka minut, gdy nabiorą złotego koloru, osącz, przełóż na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Paluchy Churros oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej