Słodkie paluchy Churros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie paluchy Churros

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

1.5 litra

1 szklanka

null

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Wodę zagotuj razem ze szczyptą soli i dodaj mąkę, mieszaj energicznie do uzyskania jednolitej masy. Zestaw z kuchenki, ostudź.

Krok 3

Przełóż ciasto do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskaj na rozgrzany olej długie paluchy.

Krok 4

Smaż przez kilka minut, gdy nabiorą złotego koloru, osącz, przełóż na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Paluchy Churros oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej