Słodkie paluchy Churros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie paluchy Churros

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

1.5 litra

1 szklanka

null

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Wodę zagotuj razem ze szczyptą soli i dodaj mąkę, mieszaj energicznie do uzyskania jednolitej masy. Zestaw z kuchenki, ostudź.

Krok 3

Przełóż ciasto do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskaj na rozgrzany olej długie paluchy.

Krok 4

Smaż przez kilka minut, gdy nabiorą złotego koloru, osącz, przełóż na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Paluchy Churros oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie paluchy Churros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej