
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na jak najcieńsze plastry, przełóż do miski, zalej sosem sojowym, wymieszaj i odstaw.
Krok 2
Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj pół szklanki wody i sól. Podgrzewaj do czasu, gdy płyn całkowicie odparuje.
Krok 4
Dodaj mięso wraz z sosem i smaż na dużym ogniu mieszając przez kilka minut.
Krok 5
Dodaj sos z ostryg, wymieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze minutę. Dopraw pieprzem. Danie podawaj posypane dymką np. z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej