
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na jak najcieńsze plastry, przełóż do miski, zalej sosem sojowym, wymieszaj i odstaw.
Krok 2
Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj pół szklanki wody i sól. Podgrzewaj do czasu, gdy płyn całkowicie odparuje.
Krok 4
Dodaj mięso wraz z sosem i smaż na dużym ogniu mieszając przez kilka minut.
Krok 5
Dodaj sos z ostryg, wymieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze minutę. Dopraw pieprzem. Danie podawaj posypane dymką np. z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej