Smerfetka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

masa waniliowa:

45 dekagramów

2 opakowania

czapeczki waniliowe:

30 dekagramów

3 łyżeczki

wierzch:

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka na koniec mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 2

MASA WANILIOWA: Serek waniliowy lekko wymieszać mikserem, dodać rozpuszczoną galaretkę i wymieszać.

Krok 3

CZAPECZKI WANILIOWE: Serek waniliowy lekko ubić mikserem, dodać żelatynę, wymieszać, nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką i robić czapeczki.

Krok 4

NA WIERZCH: Galaretkę rozpuścić i wylać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smerfetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smerfetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smerfetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smerfetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smerfetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smerfetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smerfetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pysio ciasto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej