
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
4 łyżki
6 łyżek
4 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło należy utrzeć z cukrem.
Krok 2
Dodajemy mąkę, kakao oraz jajko i zagniatamy ciasto.
Krok 3
Rozwałkowujemy i wycinamy śnieżynki, serduszka (zależne od własnego gustu, ja uważam, że serduszka są dużo łatwiejsze)
Krok 4
Pieczemy przez około 12 minut w 180 stopniach
Krok 5
Lukrujemy bądź ozdabiamy śnieżynki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej