
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
4 łyżki
6 łyżek
4 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło należy utrzeć z cukrem.
Krok 2
Dodajemy mąkę, kakao oraz jajko i zagniatamy ciasto.
Krok 3
Rozwałkowujemy i wycinamy śnieżynki, serduszka (zależne od własnego gustu, ja uważam, że serduszka są dużo łatwiejsze)
Krok 4
Pieczemy przez około 12 minut w 180 stopniach
Krok 5
Lukrujemy bądź ozdabiamy śnieżynki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej