Składniki
1 sztuka
2 szklanki
4 łyżki
6 łyżek
4 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło należy utrzeć z cukrem.
Krok 2
Dodajemy mąkę, kakao oraz jajko i zagniatamy ciasto.
Krok 3
Rozwałkowujemy i wycinamy śnieżynki, serduszka (zależne od własnego gustu, ja uważam, że serduszka są dużo łatwiejsze)
Krok 4
Pieczemy przez około 12 minut w 180 stopniach
Krok 5
Lukrujemy bądź ozdabiamy śnieżynki
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej