Potrawka ziemniaczano-pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka ziemniaczano-pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Smaż na złoty kolor.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem, duś na małym ogniu przez 20-30 minut.

Krok 4

Paprykę i czosnek posiekaj, a pomidory obierz i pokrój na ósemki. Wszystko dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Duś przez 5-10 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 6

Potrawkę ziemniaczano- pomidorową podawaj na gorąco do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik krakowski
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej