Potrawka ziemniaczano-pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka ziemniaczano-pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Smaż na złoty kolor.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem, duś na małym ogniu przez 20-30 minut.

Krok 4

Paprykę i czosnek posiekaj, a pomidory obierz i pokrój na ósemki. Wszystko dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Duś przez 5-10 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 6

Potrawkę ziemniaczano- pomidorową podawaj na gorąco do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka ziemniaczano-pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej