
Składniki
700 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i dodaj do cebuli. Smaż na złoty kolor.
Krok 3
Oprósz solą i pieprzem, duś na małym ogniu przez 20-30 minut.
Krok 4
Paprykę i czosnek posiekaj, a pomidory obierz i pokrój na ósemki. Wszystko dodaj do ziemniaków.
Krok 5
Duś przez 5-10 minut do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 6
Potrawkę ziemniaczano- pomidorową podawaj na gorąco do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej