
Składniki
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
1 pęczek
null
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i posiekaj w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj razem z twarożkiem, dopraw do smaku.
Krok 3
Ogórek obierz, przetnij na połówkę i wydrąż nasiona, nadziej warzywo przygotowanym serkiem i ułóż na wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Krok 4
Zawiń dość szczelnie i piecz na ruszcie przez 30 minut.
Krok 5
Przed podaniem udekoruj soczyste ogórkowe łódeczki natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej