Soczyste łódeczki z ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste łódeczki z ogórków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 sztuki

null szczypt

1 pęczek

null

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i posiekaj w kostkę.

Krok 2

Wymieszaj razem z twarożkiem, dopraw do smaku.

Krok 3

Ogórek obierz, przetnij na połówkę i wydrąż nasiona, nadziej warzywo przygotowanym serkiem i ułóż na wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.

Krok 4

Zawiń dość szczelnie i piecz na ruszcie przez 30 minut.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj soczyste ogórkowe łódeczki natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste łódeczki z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste łódeczki z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste łódeczki z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste łódeczki z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste łódeczki z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste łódeczki z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste łódeczki z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste łódeczki z ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej