
Składniki
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
1 pęczek
null
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i posiekaj w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj razem z twarożkiem, dopraw do smaku.
Krok 3
Ogórek obierz, przetnij na połówkę i wydrąż nasiona, nadziej warzywo przygotowanym serkiem i ułóż na wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Krok 4
Zawiń dość szczelnie i piecz na ruszcie przez 30 minut.
Krok 5
Przed podaniem udekoruj soczyste ogórkowe łódeczki natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej