
Składniki
4 łyżki
200 gramów
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połam biszkopty na pół i włóż do 6 pucharków.
Krok 2
Połowę truskawek zmiksuj blenderem do momentu uzyskania sosu. Polej nim biszkopty. Resztę truskawek rozłóż do pucharków.
Krok 3
Rozpuść gorzką czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą.
Krok 4
Włóż po gałce sorbetu truskawkowego Carte d'Or do każdego pucharka i polej rozpuszczoną czekoladą. Lody podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Czas na ciasto i lody
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej