
Składniki
400 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 szklanki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.

Krok 2
Wrzuć szparagi i gotuj około 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 3
Przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, migdały, pieprz Cayenne, wlej wino i zmiksuj na gładką jednolitą masę.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos szparagowy
Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.