Spagetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spagetti

Autor: versace150

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

3 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuję Makron w osolonej wodzie,na a"la dente nastepnie ubieramy czosnek,cebulkę i podsmażamy wszytsko na rozgrzzanym oleju.

Krok 2

Gdy Makaron zostanie juz ugotowany odcedzamy, pozostawiamy w garku. Gdy mamy cebulke z czostkiem podsmażoną dodajemy 2 łyżki koncetratu i rozdrobnionego tuńczyka i wszytsko dokladnie energicznie mieszamy, gdy powstanie sos,doprawiamy solą i pieprzem ( ja daje przyprawy typu: Majeranek,bazylie,kolendre)

Krok 3

Łączymy składniki :Makron dajemy do garnka i wlewamy sos,i dokładnie mieszamy:) taka oto,portawe mozemy podawac na Ciepło i jak na zimno:) kto jak lubi:) mozna udekorowac talerz pomidorkami i swięża Bazylia:) Życze Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spagetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej