
Składniki
250 gramów
2 łyżki
3 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
10 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuję Makron w osolonej wodzie,na a"la dente nastepnie ubieramy czosnek,cebulkę i podsmażamy wszytsko na rozgrzzanym oleju.
Krok 2
Gdy Makaron zostanie juz ugotowany odcedzamy, pozostawiamy w garku. Gdy mamy cebulke z czostkiem podsmażoną dodajemy 2 łyżki koncetratu i rozdrobnionego tuńczyka i wszytsko dokladnie energicznie mieszamy, gdy powstanie sos,doprawiamy solą i pieprzem ( ja daje przyprawy typu: Majeranek,bazylie,kolendre)
Krok 3
Łączymy składniki :Makron dajemy do garnka i wlewamy sos,i dokładnie mieszamy:) taka oto,portawe mozemy podawac na Ciepło i jak na zimno:) kto jak lubi:) mozna udekorowac talerz pomidorkami i swięża Bazylia:) Życze Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























