Świąteczna przekąska z jaj przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna przekąska z jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 łyżki

5 sztuk

1 opakowanie

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie skrop cytryną.

Krok 3

Kiełki posiekaj, wymieszaj z chrzanem, śmietaną i jogurtem. Dopraw solą i cukrem.

Krok 4

Jajka pokrój na ćwiartki, ułóż na półmisku i polej przygotowanym sosem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna przekąska z jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna przekąska z jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna przekąska z jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna przekąska z jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna przekąska z jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna przekąska z jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna przekąska z jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna przekąska z jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej