
Składniki
20 gramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 opakowanie
240 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i polej sosem winegret. Pozostaw na 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie nadziej je na patyczki do szaszłyków i usmaż na grillu.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć mieszankę warzywną i podsmaż wedle przepisu na opakowaniu. Na talerzu podaj warzywa oraz krewetki posypane szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej