Warzywa na patelnię z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa na patelnię z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

240 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i polej sosem winegret. Pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Po tym czasie nadziej je na patyczki do szaszłyków i usmaż na grillu.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mieszankę warzywną i podsmaż wedle przepisu na opakowaniu. Na talerzu podaj warzywa oraz krewetki posypane szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej