Warzywa na patelnię z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa na patelnię z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

240 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i polej sosem winegret. Pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Po tym czasie nadziej je na patyczki do szaszłyków i usmaż na grillu.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mieszankę warzywną i podsmaż wedle przepisu na opakowaniu. Na talerzu podaj warzywa oraz krewetki posypane szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej