Warzywa na patelnię z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa na patelnię z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

240 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i polej sosem winegret. Pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Po tym czasie nadziej je na patyczki do szaszłyków i usmaż na grillu.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć mieszankę warzywną i podsmaż wedle przepisu na opakowaniu. Na talerzu podaj warzywa oraz krewetki posypane szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa na patelnię z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej