
Składniki
240 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i polej sosem winegret. Pozostaw na 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie nadziej je na patyczki do szaszłyków i usmaż na grillu.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć mieszankę warzywną i podsmaż wedle przepisu na opakowaniu. Na talerzu podaj warzywa oraz krewetki posypane szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej