Symplisy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

300 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, cukier puder i cukier waniliowy wrzuć do miski. Dodaj masło delikatnie roztopione w temperaturze pokojowej i zagnieć jednolitą masę.

Krok 2

Do połowy masy dodaj kakao i uformuj z niej kuleczki. Do drugiej połowy masy wrzuć wiórki oraz rodzynki i również uformuj kuleczki.

Krok 3

Symplisy włóż do lodówki na 15 minut. Podawaj tego samego dnia, aby nie zdążyły zrobić się suche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej