
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
300 gramów
1 opakowanie
0.5 szklanki
2 łyżki
3.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, cukier puder i cukier waniliowy wrzuć do miski. Dodaj masło delikatnie roztopione w temperaturze pokojowej i zagnieć jednolitą masę.
Krok 2
Do połowy masy dodaj kakao i uformuj z niej kuleczki. Do drugiej połowy masy wrzuć wiórki oraz rodzynki i również uformuj kuleczki.
Krok 3
Symplisy włóż do lodówki na 15 minut. Podawaj tego samego dnia, aby nie zdążyły zrobić się suche.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej