Symplisy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Symplisy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

300 gramów

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 łyżki

3.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, cukier puder i cukier waniliowy wrzuć do miski. Dodaj masło delikatnie roztopione w temperaturze pokojowej i zagnieć jednolitą masę.

Krok 2

Do połowy masy dodaj kakao i uformuj z niej kuleczki. Do drugiej połowy masy wrzuć wiórki oraz rodzynki i również uformuj kuleczki.

Krok 3

Symplisy włóż do lodówki na 15 minut. Podawaj tego samego dnia, aby nie zdążyły zrobić się suche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Symplisy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej