
Składniki
null
null
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżeczki
1 kilogram
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj, a następnie podsmaż na oliwie.
Krok 3
Odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w grubą kostkę.
Krok 4
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso i brzoskwinie. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilkanaście godzin.
Krok 5
Banany obierz i pokrój w grube plastry.
Krok 6
Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, brzoskwinie i banany. Piecz przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej