Szaszłyki egzotyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki egzotyczne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 kilogram

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj, a następnie podsmaż na oliwie.

Krok 3

Odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w grubą kostkę.

Krok 4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso i brzoskwinie. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilkanaście godzin.

Krok 5

Banany obierz i pokrój w grube plastry.

Krok 6

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, brzoskwinie i banany. Piecz przez 25 minut.

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po polsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej