Szaszłyki egzotyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki egzotyczne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 kilogram

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj, a następnie podsmaż na oliwie.

Krok 3

Odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w grubą kostkę.

Krok 4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso i brzoskwinie. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilkanaście godzin.

Krok 5

Banany obierz i pokrój w grube plastry.

Krok 6

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, brzoskwinie i banany. Piecz przez 25 minut.

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej