
Składniki
null
null
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżeczki
1 kilogram
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj, a następnie podsmaż na oliwie.
Krok 3
Odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w grubą kostkę.
Krok 4
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso i brzoskwinie. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilkanaście godzin.
Krok 5
Banany obierz i pokrój w grube plastry.
Krok 6
Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, brzoskwinie i banany. Piecz przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej