Szaszłyki egzotyczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki egzotyczne

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

1 kilogram

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj, a następnie podsmaż na oliwie.

Krok 3

Odsączone z zalewy brzoskwinie pokrój w grubą kostkę.

Krok 4

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej mięso i brzoskwinie. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na kilkanaście godzin.

Krok 5

Banany obierz i pokrój w grube plastry.

Krok 6

Na szpadki nadziewaj na przemian mięso, brzoskwinie i banany. Piecz przez 25 minut.

Tagi:mięso
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki egzotyczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej