Sznycle cielęce zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle cielęce zapiekane

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1

1 sztuka

4 plastry

1 łyżka

null

4 plastry

1 plaster

1 łyżeczka

4 plastry

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondla włóż obrane i pokrojone w ćwiartki cebulę i pokrojony drobno seler - podlej sokiem pomidorowym.

Krok 2

Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki, pokruszoną Mini kostkę Knorr, paprykę mieloną i tymianek. Duś na wolnym ogniu około 15 min.

Krok 3

Warzywa rozłóż równomiernie na dnie wysmarowanego oliwą żaroodpornego naczynia i posyp bazylią.

Krok 4

Sznycle rozbij tłuczkiem i oprósz przyprawą Knorr. Następnie zrumień je na patelni i ułóż na warstwie warzyw.

Krok 5

Na każdym płacie mięsa połóż plaster szynki i sera. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj 10-12 min. Udekoruj świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej