
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1
1 sztuka
4 plastry
1 łyżka
null
4 plastry
1 plaster
1 łyżeczka
4 plastry
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondla włóż obrane i pokrojone w ćwiartki cebulę i pokrojony drobno seler - podlej sokiem pomidorowym.
Krok 2
Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki, pokruszoną Mini kostkę Knorr, paprykę mieloną i tymianek. Duś na wolnym ogniu około 15 min.
Krok 3
Warzywa rozłóż równomiernie na dnie wysmarowanego oliwą żaroodpornego naczynia i posyp bazylią.
Krok 4
Sznycle rozbij tłuczkiem i oprósz przyprawą Knorr. Następnie zrumień je na patelni i ułóż na warstwie warzyw.
Krok 5
Na każdym płacie mięsa połóż plaster szynki i sera. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj 10-12 min. Udekoruj świeżą bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej