Sznycle cielęce zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle cielęce zapiekane

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1

1 sztuka

4 plastry

1 łyżka

null

4 plastry

1 plaster

1 łyżeczka

4 plastry

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondla włóż obrane i pokrojone w ćwiartki cebulę i pokrojony drobno seler - podlej sokiem pomidorowym.

Krok 2

Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki, pokruszoną Mini kostkę Knorr, paprykę mieloną i tymianek. Duś na wolnym ogniu około 15 min.

Krok 3

Warzywa rozłóż równomiernie na dnie wysmarowanego oliwą żaroodpornego naczynia i posyp bazylią.

Krok 4

Sznycle rozbij tłuczkiem i oprósz przyprawą Knorr. Następnie zrumień je na patelni i ułóż na warstwie warzyw.

Krok 5

Na każdym płacie mięsa połóż plaster szynki i sera. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj 10-12 min. Udekoruj świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle cielęce zapiekane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej