Ryż po meksykańsku z warzywami
z chilli
łatwe
468 osób zapisało

Składniki
275 gramów
30 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
375 mililitrów
1 sztuka
175 gramów
80 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Po chwili dodaj suche ziarna ryżu i smaż, aż zrobią się szkliste.
Krok 3
Pomidory pokrój w drobną kostkę (bez pestek) i dodaj do ryżu.
Krok 4
Wlej wodę, dodaj kostkę Knorr i całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 10-12 minut.
Krok 5
Do ugotowanego ryżu dodaj groszek, kukurydzę, przyprawy Knorr i lekko wymieszaj silikonową łopatką. Podawaj od razu posypane listkami kolendry.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż po meksykańsku z warzywami
Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.