Ryż po meksykańsku z warzywami
z chilli
łatwe
466 osób zapisało

Składniki
275 gramów
30 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
375 mililitrów
1 sztuka
175 gramów
80 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Po chwili dodaj suche ziarna ryżu i smaż, aż zrobią się szkliste.
Krok 3
Pomidory pokrój w drobną kostkę (bez pestek) i dodaj do ryżu.
Krok 4
Wlej wodę, dodaj kostkę Knorr i całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 10-12 minut.
Krok 5
Do ugotowanego ryżu dodaj groszek, kukurydzę, przyprawy Knorr i lekko wymieszaj silikonową łopatką. Podawaj od razu posypane listkami kolendry.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej