Ryż po meksykańsku z warzywami - przepis z ryżem | Przepisy.pl pixel

Ryż po meksykańsku z warzywami

z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

468 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

30 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

375 mililitrów

1 sztuka

175 gramów

80 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Po chwili dodaj suche ziarna ryżu i smaż, aż zrobią się szkliste.

Krok 3

Pomidory pokrój w drobną kostkę (bez pestek) i dodaj do ryżu.

Krok 4

Wlej wodę, dodaj kostkę Knorr i całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 10-12 minut.

Krok 5

Do ugotowanego ryżu dodaj groszek, kukurydzę, przyprawy Knorr i lekko wymieszaj silikonową łopatką. Podawaj od razu posypane listkami kolendry.

1

Opinie o przepisie

  • megi395 megi395

    megi395 megi395 , 15.08.2019

    Ryż po meksykańsku z warzywami z chilli. Na zdjęciu wyraźnie widać, że w składnikach jest marchew a w przepisie nic na ten temat nie ma?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż po meksykańsku z warzywamiRyż po meksykańsku z warzywami

Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.