Ryż po meksykańsku z warzywami
z chilli
łatwe
468 osób zapisało

Składniki
275 gramów
30 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
375 mililitrów
1 sztuka
175 gramów
80 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Po chwili dodaj suche ziarna ryżu i smaż, aż zrobią się szkliste.
Krok 3
Pomidory pokrój w drobną kostkę (bez pestek) i dodaj do ryżu.
Krok 4
Wlej wodę, dodaj kostkę Knorr i całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 10-12 minut.
Krok 5
Do ugotowanego ryżu dodaj groszek, kukurydzę, przyprawy Knorr i lekko wymieszaj silikonową łopatką. Podawaj od razu posypane listkami kolendry.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż po meksykańsku z warzywami
Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.