Szynka z tymiankiem po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z tymiankiem po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

0.5 pęczka

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż szynkę do brytfanny i polej bulionem. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni, polewając co jakiś czas powstającym sosem.

Krok 3

Jajko, bułkę tartą, olej i musztardę starannie wymieszaj.

Krok 4

Świeży tymianek umyj, osusz, drobno pokrój, dodaj do pasty, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Upieczoną szynkę ostudź. Wierzch i boki posmaruj przygotowaną pastą tymiankową.

Krok 6

Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni do czasu, gdy skórka będzie rumiana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej