
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
0.5 pęczka
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2
Przełóż szynkę do brytfanny i polej bulionem. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni, polewając co jakiś czas powstającym sosem.
Krok 3
Jajko, bułkę tartą, olej i musztardę starannie wymieszaj.
Krok 4
Świeży tymianek umyj, osusz, drobno pokrój, dodaj do pasty, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Upieczoną szynkę ostudź. Wierzch i boki posmaruj przygotowaną pastą tymiankową.
Krok 6
Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni do czasu, gdy skórka będzie rumiana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej