Szynka z tymiankiem po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z tymiankiem po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

0.5 pęczka

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż szynkę do brytfanny i polej bulionem. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni, polewając co jakiś czas powstającym sosem.

Krok 3

Jajko, bułkę tartą, olej i musztardę starannie wymieszaj.

Krok 4

Świeży tymianek umyj, osusz, drobno pokrój, dodaj do pasty, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Upieczoną szynkę ostudź. Wierzch i boki posmaruj przygotowaną pastą tymiankową.

Krok 6

Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni do czasu, gdy skórka będzie rumiana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej