Szynka z tymiankiem po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z tymiankiem po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

0.5 pęczka

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż szynkę do brytfanny i polej bulionem. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni, polewając co jakiś czas powstającym sosem.

Krok 3

Jajko, bułkę tartą, olej i musztardę starannie wymieszaj.

Krok 4

Świeży tymianek umyj, osusz, drobno pokrój, dodaj do pasty, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Upieczoną szynkę ostudź. Wierzch i boki posmaruj przygotowaną pastą tymiankową.

Krok 6

Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni do czasu, gdy skórka będzie rumiana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Azjatycka zupa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej