Kalmary w cieście cytrynowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

1 szklanka

null

1.5 sztuki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary oczyść, umyj i osusz.

Krok 2

Przełóż je do miski, posól i skrop sokiem wyciśniętym z cytryn. Zostaw na 15 minut.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z pieprzem i solą.

Krok 4

Kalmary pokrój w dzwonka i obtaczaj w mące. Wrzucaj na gorący olej i smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej