Kalmary w cieście cytrynowym – Zobacz na przepisy.pl

Kalmary w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

1 szklanka

null

1.5 sztuki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary oczyść, umyj i osusz.

Krok 2

Przełóż je do miski, posól i skrop sokiem wyciśniętym z cytryn. Zostaw na 15 minut.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z pieprzem i solą.

Krok 4

Kalmary pokrój w dzwonka i obtaczaj w mące. Wrzucaj na gorący olej i smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej