Kalmary w cieście

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

0

1.5 sztuki

0

1 szklanka

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary oczyść, umyj i osusz.

Krok 1

Przełóż je do miski, posól i skrop sokiem wyciśniętym z cytryn. Zostaw na 15 minut.

Krok 1

Mąkę wymieszaj z pieprzem i solą.

Krok 1

Kalmary pokrój w dzwonka i obtaczaj w mące. Wrzucaj na gorący olej i smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej