Składniki
1 szklanka
null
1 szklanka
null
1.5 sztuki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary oczyść, umyj i osusz.
Krok 2
Przełóż je do miski, posól i skrop sokiem wyciśniętym z cytryn. Zostaw na 15 minut.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z pieprzem i solą.
Krok 4
Kalmary pokrój w dzwonka i obtaczaj w mące. Wrzucaj na gorący olej i smaż na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej