Kalmary w cieście cytrynowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

1 szklanka

null

1.5 sztuki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary oczyść, umyj i osusz.

Krok 2

Przełóż je do miski, posól i skrop sokiem wyciśniętym z cytryn. Zostaw na 15 minut.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z pieprzem i solą.

Krok 4

Kalmary pokrój w dzwonka i obtaczaj w mące. Wrzucaj na gorący olej i smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka warzywna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej