
Składniki
1 szklanka
null
1 szklanka
null
1.5 sztuki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary oczyść, umyj i osusz.
Krok 2
Przełóż je do miski, posól i skrop sokiem wyciśniętym z cytryn. Zostaw na 15 minut.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z pieprzem i solą.
Krok 4
Kalmary pokrój w dzwonka i obtaczaj w mące. Wrzucaj na gorący olej i smaż na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























