Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

75 dekagramów

1 łyżeczka

90 mililitrów

10 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj imbir oraz sok z cytryny. Wszystko zalej jogurtem, dopraw solą, garam masalą i wymieszaj.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i nadziej na patyki do szaszłyków.

Krok 3

Szaszłyki ułóż na płaskim talerzu, mięso polej przygotowanym sosem, przykryj i marynuj przez 3-4 godziny w lodówce.

Krok 4

Szaszłyki kładź na grillu i piecz po 4 minuty z każdej strony. Można je również piec w piekarniku na folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej