Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem
łatwe
3 osoby zapisały
Składniki
0.25 sztuki
75 dekagramów
1 łyżeczka
90 mililitrów
10 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj imbir oraz sok z cytryny. Wszystko zalej jogurtem, dopraw solą, garam masalą i wymieszaj.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i nadziej na patyki do szaszłyków.
Krok 3
Szaszłyki ułóż na płaskim talerzu, mięso polej przygotowanym sosem, przykryj i marynuj przez 3-4 godziny w lodówce.
Krok 4
Szaszłyki kładź na grillu i piecz po 4 minuty z każdej strony. Można je również piec w piekarniku na folii aluminiowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej