Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

75 dekagramów

1 łyżeczka

90 mililitrów

10 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj imbir oraz sok z cytryny. Wszystko zalej jogurtem, dopraw solą, garam masalą i wymieszaj.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i nadziej na patyki do szaszłyków.

Krok 3

Szaszłyki ułóż na płaskim talerzu, mięso polej przygotowanym sosem, przykryj i marynuj przez 3-4 godziny w lodówce.

Krok 4

Szaszłyki kładź na grillu i piecz po 4 minuty z każdej strony. Można je również piec w piekarniku na folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej