Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

75 dekagramów

1 łyżeczka

90 mililitrów

10 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj imbir oraz sok z cytryny. Wszystko zalej jogurtem, dopraw solą, garam masalą i wymieszaj.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i nadziej na patyki do szaszłyków.

Krok 3

Szaszłyki ułóż na płaskim talerzu, mięso polej przygotowanym sosem, przykryj i marynuj przez 3-4 godziny w lodówce.

Krok 4

Szaszłyki kładź na grillu i piecz po 4 minuty z każdej strony. Można je również piec w piekarniku na folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej