Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

75 dekagramów

1 łyżeczka

90 mililitrów

10 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj imbir oraz sok z cytryny. Wszystko zalej jogurtem, dopraw solą, garam masalą i wymieszaj.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i nadziej na patyki do szaszłyków.

Krok 3

Szaszłyki ułóż na płaskim talerzu, mięso polej przygotowanym sosem, przykryj i marynuj przez 3-4 godziny w lodówce.

Krok 4

Szaszłyki kładź na grillu i piecz po 4 minuty z każdej strony. Można je również piec w piekarniku na folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej