Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
0.25 sztuki
75 dekagramów
1 łyżeczka
90 mililitrów
10 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Dodaj imbir oraz sok z cytryny. Wszystko zalej jogurtem, dopraw solą, garam masalą i wymieszaj.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i nadziej na patyki do szaszłyków.
Krok 3
Szaszłyki ułóż na płaskim talerzu, mięso polej przygotowanym sosem, przykryj i marynuj przez 3-4 godziny w lodówce.
Krok 4
Szaszłyki kładź na grillu i piecz po 4 minuty z każdej strony. Można je również piec w piekarniku na folii aluminiowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej