TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ przepis – Zobacz na przepisy.pl

TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

1.5 szklanki

2 łyżeczki

bita śmietana:

1 litr

4 opakowania

1 sztuka

dodatki:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier, następnie dodać po jednym żółtku -zmiksować.

Krok 2

Mąkę z proszkiem przesiać przez sitko i stopniowo dodawać do masy, miksując na najniższych obrotach - całość miksować przez 8 min. Biszkopt wylać do formy wysmarowanej Kasią i obsypanej  mąką i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 st. C i piec przez 30-35 min.

Krok 3

Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 części.

Krok 4

BITA ŚMIETANA: Wszystkie składniki zmiksować przez 5 min. na najwyższych obrotach. 1/4 Bitej śmietany oddzielić od reszty i dodać barwnik i zmiksować, aż do uzyskania koloru.

Krok 5

Następnie 1/3 bitej śmietany wymieszać z pokrojonymi  truskawkami.

Krok 6

Pierwszą część biszkoptu nasączyć ciepłą owocową herbatą, posmarowac dżemem, samą bitą śmietaną, dtuga cz. biszkoptu nasączona i posmarowana bitą śmietaną wymieszaną z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT DLA MOJEJ ZNAJOMEJ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej