Tort flaga amerykańska

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

krem:

2 opakowania

4 łyżki

4 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników upiec biszkopt w prostokątnej foremce(23x27). Zimny przekroić na dwa prostokątne blaty.

Krok 2

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i pokroić w drobną kosteczkę.

Krok 3

Śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan- fixem, podzielić na dwie części. Do jednej dodać kosteczki galaretki wymieszać i przełożyć biszkopt. Drugą połowa posmarować wierzch i boki i przy użyciu owoców ułożyć wzór flagi. Całość wstawić do lodówki celem schłodzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort flaga amerykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort flaga amerykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort flaga amerykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort flaga amerykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort flaga amerykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort flaga amerykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort flaga amerykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej