Tort kremowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

33

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

1

2 łyżeczki

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier.

Krok 3

Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować.

Krok 4

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą.

Krok 5

Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut. Po upieczeniu biszkopt ostudzić.

Krok 6

Przekroić na pół. Nasączyć herbatą z cukrem.

Krok 7

Krem czekoladowy i krem waniliowy rozrobić na mleku wedle przepisu na opakowaniu.Przełożyć biszkopt jasnym kremem.

Krok 8

Wierzch posmarować ciemnym kremem.Nektarynki i jabłko pokroić na plasterki i ozdobić wierzch tortu.

Krok 9

Boki przyozdobić perełkami.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort kremowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort kremowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort kremowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort kremowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort kremowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort kremowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort kremowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort morelowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej