Tort limetka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa:

1 litr

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

nadzienie:

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

50 mililitrów

dekoracja:

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj biszkopt wedle własnego przepisu. Gotowy biszkopt przekroić na 3 części.

Krok 2

Ubić kremówkę, dodać cukier i sok z limetki.

Krok 3

Następnie mocno rozdrobnioną galaretkę.

Krok 4

Składniki nasączenia wymieszać.

Krok 5

Każdą warstwę biszkoptu nasączyć i przekładać masą.

Krok 6

Posmarować również boki i wierzch, udekorować limetką i wiśniami i wstawić na noc do lodówki! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort limetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort limetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort limetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort limetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort limetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort limetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort limetka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej