Tort śmietankowy z bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort śmietankowy z bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

krem:

1 litr

0.75 szklanki

4 opakowania

dekoracja:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy kolejno żółtka. Na koniec wsypujemy obie mąki (przesiane) z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Ciasto pieczemy w temperaturze. 160-170*C około 40 minut. Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 3 placki i przekładać ubitą śmietaną. Tort dowolnie udekorować owocami .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej