Tort śmietankowy z bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

krem:

1 litr

0.75 szklanki

4 opakowania

dekoracja:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy kolejno żółtka. Na koniec wsypujemy obie mąki (przesiane) z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Ciasto pieczemy w temperaturze. 160-170*C około 40 minut. Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 3 placki i przekładać ubitą śmietaną. Tort dowolnie udekorować owocami .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowy z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej