Tort włoski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

774

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

5 łyżeczek

25 dekagramów

8 dekagramów

40 dekagramów

8 łyżek

8 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Część biszkoptów przekroić na pół i ustawić wokół brzegów tortownicy.

Krok 2

Spód formy wyłożyć pozostałymi biszkoptami.

Krok 3

Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Serek mascarpone utrzeć z cukrem, następnie dodać śmietanę i nalewkę malinową. Wymieszać.

Krok 5

Żelatynę przygotowaną wcześniej (zimną) pomału dodawać do masy, połowę czekolady zetrzeć na tarce i wsypać do kremu.

Krok 6

Następnie masę wlać do tortownicy na biszkoptowy spód.

Krok 7

Wstawić do lodówki na 3 godz.

Krok 8

Pozostałą czekoladę zetrzeć na duże wiórki, ułożyć na kremie i udekorować malinami, smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej