Tort włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort włoski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

5 łyżeczek

25 dekagramów

8 dekagramów

40 dekagramów

8 łyżek

8 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Część biszkoptów przekroić na pół i ustawić wokół brzegów tortownicy.

Krok 2

Spód formy wyłożyć pozostałymi biszkoptami.

Krok 3

Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Serek mascarpone utrzeć z cukrem, następnie dodać śmietanę i nalewkę malinową. Wymieszać.

Krok 5

Żelatynę przygotowaną wcześniej (zimną) pomału dodawać do masy, połowę czekolady zetrzeć na tarce i wsypać do kremu.

Krok 6

Następnie masę wlać do tortownicy na biszkoptowy spód.

Krok 7

Wstawić do lodówki na 3 godz.

Krok 8

Pozostałą czekoladę zetrzeć na duże wiórki, ułożyć na kremie i udekorować malinami, smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej