Tosty z fetą i papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z fetą i papryka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki ciabatty delikatnie nacieraj zalewą z zielonych oliwek zmieszaną z łyżeczką oliwy. Przykrywaj folią, odstaw na chwilę.

Krok 2

Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, plasterki oliwek, plasterki czosnku, szczyptę posiekanych igieł z rozmarynu i przez dwie minuty smaż.

Krok 3

W misce rozdrobnij fetę i mieszaj ze śmietaną.

Krok 4

Kawałki ciabatty smaruj masą z sera, na to połóż warzywa i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej