Tradycyjny Piernik

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.5 szklanki

3 szklanki

20 dekagramów

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ucierać z cukrem, dodając żółtka, miód, wodę, śmietanę, mąkę zmieszaną z sodą, kakao i przyprawą do piernika.

Krok 2

Z białek ubić pianę i delikatnie za pomocą łopatki wymieszać z ciastem.

Krok 3

Włożyć do foremki.

Krok 4

Piec w 150 -160*C przez około 40 -60 minut. Zależnie od piekarnika trzeba sprawdzać, bo czasem trzeba dłużej. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny Piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny Piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny Piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny Piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny Piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny Piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny Piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej