Twarożek w trzech odsłonach z pieczywem i warzywami

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

3

144 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

8 łyżek

8 łyżek

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

60 gramów

8 sztuk

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser wymieszaj z jogurtem i podziel na 3 części.

Twarożek w trzech odsłonach z pieczywem i warzywami - Krok 1

Krok 2

Do pierwszej części dodaj posiekane rzodkiewki, szczypiorek i wymieszaj. Do drugiej części dodaj pokrojonego drobno ogórka, koperek i wymieszaj. Do trzeciej części dodaj drobno pokrojoną papryka, podprażone na suchej patelni pestki słonecznika i wymieszaj.

Twarożek w trzech odsłonach z pieczywem i warzywami - Krok 2

Krok 3

Podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną.

Twarożek w trzech odsłonach z pieczywem i warzywami - Krok 3
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, miedzi, witaminy B2, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów

1

Opinie o przepisie

  • Emi Lka

    Emi Lka

    śniadanko

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej