Udka kurczaka w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w sezamie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią przygotowane udka. Odstaw na około 45 minut, żeby mogły przesiąknąć smakiem przypraw.

Krok 2

Zamarynowane udka nasmaruj majonezem, zużywając 1/4 ilości.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie na patelni upraż sezam.

Krok 4

Udka z kurczaka piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez niecałą godzinę. Po wyciągnięciu udek z piekarnika, posmaruj je ponownie majonezem i obsyp dokładnie sezamem.

tommy

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej