Udka kurczaka w sezamie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

132

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią przygotowane udka. Odstaw na około 45 minut, żeby mogły przesiąknąć smakiem przypraw.

Krok 2

Zamarynowane udka nasmaruj majonezem, zużywając 1/4 ilości.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie na patelni upraż sezam.

Krok 4

Udka z kurczaka piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez niecałą godzinę. Po wyciągnięciu udek z piekarnika, posmaruj je ponownie majonezem i obsyp dokładnie sezamem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej