Udka kurczaka w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w sezamie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią przygotowane udka. Odstaw na około 45 minut, żeby mogły przesiąknąć smakiem przypraw.

Krok 2

Zamarynowane udka nasmaruj majonezem, zużywając 1/4 ilości.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie na patelni upraż sezam.

Krok 4

Udka z kurczaka piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez niecałą godzinę. Po wyciągnięciu udek z piekarnika, posmaruj je ponownie majonezem i obsyp dokładnie sezamem.

tommy

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej