
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią przygotowane udka. Odstaw na około 45 minut, żeby mogły przesiąknąć smakiem przypraw.
Krok 2
Zamarynowane udka nasmaruj majonezem, zużywając 1/4 ilości.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie na patelni upraż sezam.
Krok 4
Udka z kurczaka piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez niecałą godzinę. Po wyciągnięciu udek z piekarnika, posmaruj je ponownie majonezem i obsyp dokładnie sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























