Udka kurczaka w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w sezamie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią przygotowane udka. Odstaw na około 45 minut, żeby mogły przesiąknąć smakiem przypraw.

Krok 2

Zamarynowane udka nasmaruj majonezem, zużywając 1/4 ilości.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie na patelni upraż sezam.

Krok 4

Udka z kurczaka piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez niecałą godzinę. Po wyciągnięciu udek z piekarnika, posmaruj je ponownie majonezem i obsyp dokładnie sezamem.

tommy

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej