Udka kurczaka w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w sezamie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią przygotowane udka. Odstaw na około 45 minut, żeby mogły przesiąknąć smakiem przypraw.

Krok 2

Zamarynowane udka nasmaruj majonezem, zużywając 1/4 ilości.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie na patelni upraż sezam.

Krok 4

Udka z kurczaka piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez niecałą godzinę. Po wyciągnięciu udek z piekarnika, posmaruj je ponownie majonezem i obsyp dokładnie sezamem.

tommy

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej