Wątróbka z pomarańczą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z pomarańczą

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę umyć i osuszyć. Zetrzeć z niej 1 łyżeczkę skórki. Z reszty cytrusa wycisnąć sok.

Krok 2

Wątróbkę umyć, starannie oczyścić z błon i tłuszczu, po czym zrumienić na maśle. Następnie dodać sok i skórkę z pomarańczy. Dodać sól, majeranek, pieprz, mięte.

Krok 3

Składniki dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Smak dania dobrze uzupełnia ziemniaczane puree lub pieczywo posmarowane masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej