Wątróbka z pomarańczą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z pomarańczą

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę umyć i osuszyć. Zetrzeć z niej 1 łyżeczkę skórki. Z reszty cytrusa wycisnąć sok.

Krok 2

Wątróbkę umyć, starannie oczyścić z błon i tłuszczu, po czym zrumienić na maśle. Następnie dodać sok i skórkę z pomarańczy. Dodać sól, majeranek, pieprz, mięte.

Krok 3

Składniki dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Smak dania dobrze uzupełnia ziemniaczane puree lub pieczywo posmarowane masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej