Wątróbka z pomarańczą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z pomarańczą

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę umyć i osuszyć. Zetrzeć z niej 1 łyżeczkę skórki. Z reszty cytrusa wycisnąć sok.

Krok 2

Wątróbkę umyć, starannie oczyścić z błon i tłuszczu, po czym zrumienić na maśle. Następnie dodać sok i skórkę z pomarańczy. Dodać sól, majeranek, pieprz, mięte.

Krok 3

Składniki dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Smak dania dobrze uzupełnia ziemniaczane puree lub pieczywo posmarowane masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej