Wątróbka z pomarańczą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z pomarańczą

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańczę umyć i osuszyć. Zetrzeć z niej 1 łyżeczkę skórki. Z reszty cytrusa wycisnąć sok.

Krok 2

Wątróbkę umyć, starannie oczyścić z błon i tłuszczu, po czym zrumienić na maśle. Następnie dodać sok i skórkę z pomarańczy. Dodać sól, majeranek, pieprz, mięte.

Krok 3

Składniki dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Smak dania dobrze uzupełnia ziemniaczane puree lub pieczywo posmarowane masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z pomarańczą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej