Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

2 sztuki

6 sztuk

200 gramów

60 gramów

4 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

1.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brokuły umyć i ugotować, ryż ugotować na sypko.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 1

Krok 2

Wieprzowinę pokroić w paski i podsmażyć na oleju rzepakowym wraz z posiekanym czosnkiem.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 2

Krok 3

Następnie dodać ugotowane brokuły, migdały i sos tajski, doprawić do smaku.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 3

Krok 4

Warzywa zetrzyj na tarce, wymieszaj i dodaj posiekany koperek Podawaj z ryżem i sałatką.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej