Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

400 gramów

2 sztuki

6 sztuk

200 gramów

60 gramów

4 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

1.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brokuły umyć i ugotować, ryż ugotować na sypko.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 1

Krok 2

Wieprzowinę pokroić w paski i podsmażyć na oleju rzepakowym wraz z posiekanym czosnkiem.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 2

Krok 3

Następnie dodać ugotowane brokuły, migdały i sos tajski, doprawić do smaku.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 3

Krok 4

Warzywa zetrzyj na tarce, wymieszaj i dodaj posiekany koperek Podawaj z ryżem i sałatką.

Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej