Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera
średnie
21 osób zapisało

Składniki
200 gramów
400 gramów
2 sztuki
6 sztuk
200 gramów
60 gramów
4 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
1.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Brokuły umyć i ugotować, ryż ugotować na sypko.

Krok 2
Wieprzowinę pokroić w paski i podsmażyć na oleju rzepakowym wraz z posiekanym czosnkiem.

Krok 3
Następnie dodać ugotowane brokuły, migdały i sos tajski, doprawić do smaku.

Krok 4
Warzywa zetrzyj na tarce, wymieszaj i dodaj posiekany koperek Podawaj z ryżem i sałatką.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej