Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Wieprzowina z brokułami i czosnkiem z sosem tajskim, surówka z marchwi i selera
średnie
21 osób zapisało

Składniki
200 gramów
400 gramów
2 sztuki
6 sztuk
200 gramów
60 gramów
4 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
1.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Brokuły umyć i ugotować, ryż ugotować na sypko.

Krok 2
Wieprzowinę pokroić w paski i podsmażyć na oleju rzepakowym wraz z posiekanym czosnkiem.

Krok 3
Następnie dodać ugotowane brokuły, migdały i sos tajski, doprawić do smaku.

Krok 4
Warzywa zetrzyj na tarce, wymieszaj i dodaj posiekany koperek Podawaj z ryżem i sałatką.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, PP, B6, C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej