
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżka
0.5 szklanki
8 plastrów
1 łyżka
0.5 pęczka
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj , posól i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Obierz marchewkę i dymki drobno pokrój.
Krok 3
Z jabłka wytnij środek z pestkami, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
Posiekaj szczypiorek, natkę i koperek.
Krok 5
Twarożek połącz ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6
Warzywa wymieszaj z jabłkiem, przełóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, posyp słonecznikiem i obłóż plastrami szynki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej