
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżka
0.5 szklanki
8 plastrów
1 łyżka
0.5 pęczka
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj , posól i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Obierz marchewkę i dymki drobno pokrój.
Krok 3
Z jabłka wytnij środek z pestkami, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
Posiekaj szczypiorek, natkę i koperek.
Krok 5
Twarożek połącz ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6
Warzywa wymieszaj z jabłkiem, przełóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, posyp słonecznikiem i obłóż plastrami szynki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























