
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżka
0.5 szklanki
8 plastrów
1 łyżka
0.5 pęczka
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj , posól i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Obierz marchewkę i dymki drobno pokrój.
Krok 3
Z jabłka wytnij środek z pestkami, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
Posiekaj szczypiorek, natkę i koperek.
Krok 5
Twarożek połącz ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6
Warzywa wymieszaj z jabłkiem, przełóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, posyp słonecznikiem i obłóż plastrami szynki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej