Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżka
0.5 szklanki
8 plastrów
1 łyżka
0.5 pęczka
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj , posól i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Obierz marchewkę i dymki drobno pokrój.
Krok 3
Z jabłka wytnij środek z pestkami, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
Posiekaj szczypiorek, natkę i koperek.
Krok 5
Twarożek połącz ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6
Warzywa wymieszaj z jabłkiem, przełóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, posyp słonecznikiem i obłóż plastrami szynki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej