
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżka
0.5 szklanki
8 plastrów
1 łyżka
0.5 pęczka
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj , posól i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Obierz marchewkę i dymki drobno pokrój.
Krok 3
Z jabłka wytnij środek z pestkami, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
Posiekaj szczypiorek, natkę i koperek.
Krok 5
Twarożek połącz ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6
Warzywa wymieszaj z jabłkiem, przełóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, posyp słonecznikiem i obłóż plastrami szynki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej