Witaminka z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Witaminka z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 łyżka

0.5 szklanki

8 plastrów

1 łyżka

0.5 pęczka

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj , posól i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Obierz marchewkę i dymki drobno pokrój.

Krok 3

Z jabłka wytnij środek z pestkami, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 4

Posiekaj szczypiorek, natkę i koperek.

Krok 5

Twarożek połącz ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Krok 6

Warzywa wymieszaj z jabłkiem, przełóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, posyp słonecznikiem i obłóż plastrami szynki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej