Witaminka z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Witaminka z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 łyżka

0.5 szklanki

8 plastrów

1 łyżka

0.5 pęczka

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj , posól i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Obierz marchewkę i dymki drobno pokrój.

Krok 3

Z jabłka wytnij środek z pestkami, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 4

Posiekaj szczypiorek, natkę i koperek.

Krok 5

Twarożek połącz ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Krok 6

Warzywa wymieszaj z jabłkiem, przełóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, posyp słonecznikiem i obłóż plastrami szynki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Witaminka z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej