Wspomnienie lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wspomnienie lata

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

20 dekagramów

3 sztuki

2 łyżki

1 gram

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek umyć jabłka i odmrozić jagody. Potem jabłka obrać, wyciąć środek z nasionami i pokroić w kostkę jabłko.

Krok 2

Do jabłek należy dodać jagody, goździki, skórkę pomarańczową, cukier i sok pomarańczowy (wyciśnięty z połowy pomarańczy).

Krok 3

Wszystko wrzucić do garnka z wrzącą wodą (6 szklanek wody), a potem gotować przez 15 minut. Po 15 minutach odłożyć zupę i czekać, aż trochę ostygnie

Krok 4

Potem zupę zmiksować lub przetrzeć przez sitko, ale najpierw należy usunąć goździki. I znowu wszystko przez chwilkę gotować.

Krok 5

Następnie mąkę zmieszać z kilkoma łyżkami wody, dodać to do zupy. Wszystko gotować i cały czas mieszać, aż zupa zgęstnieje.

Krok 6

Zupę należy doprawić do smaku. Na koniec podać z makaronem (makaron według własnych upodobań).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wspomnienie lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wspomnienie lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wspomnienie lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wspomnienie lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wspomnienie lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wspomnienie lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wspomnienie lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wspomnienie lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze śmietaną
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej