
Składniki
60 dekagramów
20 dekagramów
3 sztuki
2 łyżki
1 gram
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek umyć jabłka i odmrozić jagody. Potem jabłka obrać, wyciąć środek z nasionami i pokroić w kostkę jabłko.
Krok 2
Do jabłek należy dodać jagody, goździki, skórkę pomarańczową, cukier i sok pomarańczowy (wyciśnięty z połowy pomarańczy).
Krok 3
Wszystko wrzucić do garnka z wrzącą wodą (6 szklanek wody), a potem gotować przez 15 minut. Po 15 minutach odłożyć zupę i czekać, aż trochę ostygnie
Krok 4
Potem zupę zmiksować lub przetrzeć przez sitko, ale najpierw należy usunąć goździki. I znowu wszystko przez chwilkę gotować.
Krok 5
Następnie mąkę zmieszać z kilkoma łyżkami wody, dodać to do zupy. Wszystko gotować i cały czas mieszać, aż zupa zgęstnieje.
Krok 6
Zupę należy doprawić do smaku. Na koniec podać z makaronem (makaron według własnych upodobań).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej