
Składniki
60 dekagramów
20 dekagramów
3 sztuki
2 łyżki
1 gram
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek umyć jabłka i odmrozić jagody. Potem jabłka obrać, wyciąć środek z nasionami i pokroić w kostkę jabłko.
Krok 2
Do jabłek należy dodać jagody, goździki, skórkę pomarańczową, cukier i sok pomarańczowy (wyciśnięty z połowy pomarańczy).
Krok 3
Wszystko wrzucić do garnka z wrzącą wodą (6 szklanek wody), a potem gotować przez 15 minut. Po 15 minutach odłożyć zupę i czekać, aż trochę ostygnie
Krok 4
Potem zupę zmiksować lub przetrzeć przez sitko, ale najpierw należy usunąć goździki. I znowu wszystko przez chwilkę gotować.
Krok 5
Następnie mąkę zmieszać z kilkoma łyżkami wody, dodać to do zupy. Wszystko gotować i cały czas mieszać, aż zupa zgęstnieje.
Krok 6
Zupę należy doprawić do smaku. Na koniec podać z makaronem (makaron według własnych upodobań).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























