Orzechowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowa zupa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

400 gramów

null szczypt

150 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy drobno zmiel, tak aby powstała jednolita masa.

Krok 2

Do zagotowanej wody rozkrusz Mini kostki Pietruszka Knorr i dokładnie rozprowadź.

Krok 3

Dodaj śmietanę i jogurt naturalny. Nie możesz doprowadzić do wrzenia ponieważ się zwarzy.

Krok 4

Wsyp orzechy i wymieszaj. Dopraw pieprzem. Rada: Zupa powinna być gęsta, ale dominować w niej powinny orzechy. Należy tak długo sypać orzechy, by smak orzechów był wyraźnie wyczuwalny.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej