Orzechowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowa zupa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

400 gramów

null szczypt

150 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy drobno zmiel, tak aby powstała jednolita masa.

Krok 2

Do zagotowanej wody rozkrusz Mini kostki Pietruszka Knorr i dokładnie rozprowadź.

Krok 3

Dodaj śmietanę i jogurt naturalny. Nie możesz doprowadzić do wrzenia ponieważ się zwarzy.

Krok 4

Wsyp orzechy i wymieszaj. Dopraw pieprzem. Rada: Zupa powinna być gęsta, ale dominować w niej powinny orzechy. Należy tak długo sypać orzechy, by smak orzechów był wyraźnie wyczuwalny.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryba w sosie koperkowym
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej