Wulkan

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

4 sztuki

180 mililitrów

1 szklanka

180 mililitrów

2 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaną z proszkiem, jajka, mleko, cukier, olej oraz aromat dokładnie wymieszać mikserem.

Krok 2

Dodać oprószone mąką rodzynki i wymieszać.

Krok 3

Trzy czwarte ciasta wylać na tortownicę o średnicy 24 cm (z wysmarowanym Kasią i posypanym bułką tartą dnem).

Krok 4

Do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać.

Krok 5

Wylać na jasne ciasto.

Krok 6

Piec 50 minut w 140*C w piekarniku z termoobiegiem.

Krok 7

Po wystudzeniu polać polewą i udekorować wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej