Wulkan

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

4 sztuki

180 mililitrów

1 szklanka

180 mililitrów

2 łyżeczki

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaną z proszkiem, jajka, mleko, cukier, olej oraz aromat dokładnie wymieszać mikserem.

Krok 2

Dodać oprószone mąką rodzynki i wymieszać.

Krok 3

Trzy czwarte ciasta wylać na tortownicę o średnicy 24 cm (z wysmarowanym Kasią i posypanym bułką tartą dnem).

Krok 4

Do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać.

Krok 5

Wylać na jasne ciasto.

Krok 6

Piec 50 minut w 140*C w piekarniku z termoobiegiem.

Krok 7

Po wystudzeniu polać polewą i udekorować wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wulkan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej