Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
250 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser potnij w grube plastry i panieruj kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 2
Smaż na rozgrzanych dwóch łyżkach oliwy na złoty kolor.
Krok 3
Paprykę umyj, rozkrój i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kostkę lub cienkie paseczki.
Krok 4
Łyżkę oliwy rozetrzyj z posiekanym czosnkiem i octem winnym. Dopraw do smaku.
Krok 5
Przygotowanym sosem zalej sałatkę i podawaj do smażonego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej