Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
250 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser potnij w grube plastry i panieruj kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 2
Smaż na rozgrzanych dwóch łyżkach oliwy na złoty kolor.
Krok 3
Paprykę umyj, rozkrój i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kostkę lub cienkie paseczki.
Krok 4
Łyżkę oliwy rozetrzyj z posiekanym czosnkiem i octem winnym. Dopraw do smaku.
Krok 5
Przygotowanym sosem zalej sałatkę i podawaj do smażonego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej