Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

250 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser potnij w grube plastry i panieruj kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 2

Smaż na rozgrzanych dwóch łyżkach oliwy na złoty kolor.

Krok 3

Paprykę umyj, rozkrój i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kostkę lub cienkie paseczki.

Krok 4

Łyżkę oliwy rozetrzyj z posiekanym czosnkiem i octem winnym. Dopraw do smaku.

Krok 5

Przygotowanym sosem zalej sałatkę i podawaj do smażonego sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Czosnek marynowany - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej