Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
250 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser potnij w grube plastry i panieruj kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 2
Smaż na rozgrzanych dwóch łyżkach oliwy na złoty kolor.
Krok 3
Paprykę umyj, rozkrój i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kostkę lub cienkie paseczki.
Krok 4
Łyżkę oliwy rozetrzyj z posiekanym czosnkiem i octem winnym. Dopraw do smaku.
Krok 5
Przygotowanym sosem zalej sałatkę i podawaj do smażonego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej