Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

250 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser potnij w grube plastry i panieruj kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 2

Smaż na rozgrzanych dwóch łyżkach oliwy na złoty kolor.

Krok 3

Paprykę umyj, rozkrój i usuń gniazda nasienne. Pokrój w kostkę lub cienkie paseczki.

Krok 4

Łyżkę oliwy rozetrzyj z posiekanym czosnkiem i octem winnym. Dopraw do smaku.

Krok 5

Przygotowanym sosem zalej sałatkę i podawaj do smażonego sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity smażony ser z sałatką paprykową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej