Wywar z kości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z kości

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 szczypta

350 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kości umyj, porąb na kawałki i zalej zimną wodą. Następnie gotuj około godziny.

Krok 2

Włoszczyznę oczyść, dodaj do wywaru, posól i gotuj do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.

Krok 3

Przecedź wywar, mięso obierz z kości i włóż do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z kości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z kości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z kości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z kości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z kości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z kości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z kości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wywar z kości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zupa gulaszowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej