
Składniki
2 litry
1 szczypta
350 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kości umyj, porąb na kawałki i zalej zimną wodą. Następnie gotuj około godziny.
Krok 2
Włoszczyznę oczyść, dodaj do wywaru, posól i gotuj do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.
Krok 3
Przecedź wywar, mięso obierz z kości i włóż do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej