
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki, marchewki obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Gotuj około 30 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Rosołu z kury Knorr.
Krok 3
Zupę zmiksuj, jeśli jest za gęsta dolej wody, chwilę gotuj, następnie zabiel śmietaną i dopraw pieprzem.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie upraż pestki słonecznika. Posyp nimi zupę już na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej