Zupka brokułowa ze słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka brokułowa ze słonecznikiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki, marchewki obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Gotuj około 30 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Zupę zmiksuj, jeśli jest za gęsta dolej wody, chwilę gotuj, następnie zabiel śmietaną i dopraw pieprzem.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie upraż pestki słonecznika. Posyp nimi zupę już na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tostowe koszyczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej