
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki, marchewki obierz i pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Gotuj około 30 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Rosołu z kury Knorr.
Krok 3
Zupę zmiksuj, jeśli jest za gęsta dolej wody, chwilę gotuj, następnie zabiel śmietaną i dopraw pieprzem.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie upraż pestki słonecznika. Posyp nimi zupę już na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej