Zupka brokułowa ze słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka brokułowa ze słonecznikiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki, marchewki obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Gotuj około 30 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Zupę zmiksuj, jeśli jest za gęsta dolej wody, chwilę gotuj, następnie zabiel śmietaną i dopraw pieprzem.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie upraż pestki słonecznika. Posyp nimi zupę już na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej