Zupka brokułowa ze słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka brokułowa ze słonecznikiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł podziel na różyczki, marchewki obierz i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Gotuj około 30 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Zupę zmiksuj, jeśli jest za gęsta dolej wody, chwilę gotuj, następnie zabiel śmietaną i dopraw pieprzem.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie upraż pestki słonecznika. Posyp nimi zupę już na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka brokułowa ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej