
Składniki
null
2 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany przetnij wzdłuż, usuń pestki i wrzuć do wrzątku na 5 minut.
Krok 2
Ugotuj jajka na twardo, obierz i drobno posiekaj.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, połącz z jajkami, tartą bułką, natką pietruszki i masłem.
Krok 4
Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 5
Powstałym nadzieniem faszeruj części bakłażanów.
Krok 6
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i układaj nadziane bakłażany.
Krok 7
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























