Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany przetnij wzdłuż, usuń pestki i wrzuć do wrzątku na 5 minut.

Krok 2

Ugotuj jajka na twardo, obierz i drobno posiekaj.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, połącz z jajkami, tartą bułką, natką pietruszki i masłem.

Krok 4

Całość wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 5

Powstałym nadzieniem faszeruj części bakłażanów.

Krok 6

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i układaj nadziane bakłażany.

Krok 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z bakłażanów z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej