
Składniki
null
2 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany przetnij wzdłuż, usuń pestki i wrzuć do wrzątku na 5 minut.
Krok 2
Ugotuj jajka na twardo, obierz i drobno posiekaj.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, połącz z jajkami, tartą bułką, natką pietruszki i masłem.
Krok 4
Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 5
Powstałym nadzieniem faszeruj części bakłażanów.
Krok 6
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i układaj nadziane bakłażany.
Krok 7
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej